Meer dan een halve eeuw vertrouwd met hout

Met meer dan 70 jaar hout en houtbewerking in ons systeem, stroomt het hout ons bijna door de aderen. Mevo is opgebouwd uit werkelijke passie voor hout én de kennis en kunde die generaties lang is opgedaan en doorgegeven. Daar voegen wij de inzichten van vandaag aan toe en onderzoeken de mogelijkheden van morgen. Wij blijven met passie innoveren. Met TNO en met u.

Hout leeft

Bij Mevo weten wij dat hout leeft en dat vertalen wij naar de juiste aandacht voor dit prachtige natuurproduct. In onze moderne werkplaats in Helmond verwerken wij het hout met een professioneel en uitgebreid machinepark. En in onze eigen werkplaats slijpen we alle gereedschappen. De logistiek is efficiënt afgestemd op de werkzaamheden van houtverwerking en op de snelst mogelijke levering aan onze klanten. Jaarlijks verwerken wij zo’n 120.000 m3 aan grondstoffen. En omdat hout wil ademen zorgen we voor een gebalanceerde luchttoevoer in de hallen en werkplaats.

Kwaliteit door ervaring en certificering

Ieder product dat bij ons de deur uitgaat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Wij werken bij Mevo met KOMO, FSC® PEFC, CE, ISPM, VGE en SGS certificaten. Maar belangrijker nog is dat wij al ruim een halve eeuw iedere dag met hout werken. En dat ziet u terug in de kwaliteit van ons hout en houtbewerkingen zoals vingerlassenlaminerenschavenkortenzagenschuren en profileren.

Mevo is uitgegroeid tot één van de grootste houtbewerkingsbedrijven van Nederland. Wij bedienen dan ook met trots heel Nederland en een groeiend aantal bedrijven in België, Duitsland en Engeland.

 

tno    shm    komo    ht-db1    ce    front-logo-300x89